BAPRA Bright Awards 2019

BAPRA Bright Awards 2019

BAPRA Bright Awards е първият PR конкурс в България, в който кандидатурите се оценяват изцяло от международно жури. Членовете му са признати комуникационни експерти с дългогодишен опит в областта.

ПРЕДСЕДАТЕЛ на журито за 2019

Bart-De-Vriea

Барт Де Врийс

 

председател на IPRA от 2016 до 2018

 

Експерт с повече от 25-годишен опит във връзките с обществеността. Барт е консултант и гост-лектор за клиенти и образователни институции по света, сред които се отличават Университетът Бланкерна в Барселона и Московският държавен университет.

ЧЛЕНОВЕ

Anna-Fountouli

Ана Фунтули

 

ръководител „Връзки с обществеността“ и главен стратегически планьор на Solid Havas.

 

Присъединява се към Solid Relations през 1992 г., като акаунт мениджър и мениджър стратегически комуникации. От 2006 г. заема длъжността ръководител на отдел „Връзки с обществеността“ и е главен стратегически планьор за всички звена на Solid Havas. Има 26-годишен опит в работата с марки в редица сектори и е управлява казуси за водещи международни и местни клиенти. Ръководи и разработва множество кампании и PR проекти за клиенти като: Elais-Unilever, Jotis, SOS Doctors, G.D. Lemos Foundation, Министерство на финансите, Alpha Trust, Scoplife insurance, Sara Lee, Plaisio Computers, Papadopoulos, Moustakas Toys и др. Провежда обучения за управление на кризи и примерни сесии за ключови клиенти. Създала е обширни медийни връзки и КСО програми, както и маркетингови, брандинг и PR проекти.

A_Barannikov

Андрей Баранников

 

главен изпълнителен директор на агенция SPN Communications

 

Има 28-годишен опит в PR индустрията. От 2013 г. е член на Изпълнителния комитет на ICCO, от 2012 г. е председател на AKOS (Руския клон на ICCO) и вицепрезидент на Руската PR асоциация – RASO. От 2003 г. е председател и на Северозападния клон на RASO. Член е на IPRA, IABC и академик в Руската PR академия – RAOS. Носител на много престижни руски и международни PR награди: SABRE Awards (2006-2008, 2010-2014), Global SABRE Awards (2011-2013), IPRA Golden World Awards (2002, 2004, 2010, 2012-2014), IABC Gold Quill (2012, 2014), Cannes Corporate TV & Media Awards (2011, 2012, 2014), Media Manager of Russia (2006, 2011), The Silver Archer (2002, 2007, 2008, 2009) и други.

Andrew-Johnson_colour

Андрю Джонсън

 

партньор в Rud Pedersen Public Affairs

 

Експерт с над 22 години опит в областта на правото на ЕС и public affairs. С богатия си опит във всички аспекти на политиката за вътрешен пазар, здравеопазване, околна среда, защита на потребителите, промишленост, конкуренция и търговска политика, е управлявал редица големи и паневропейски кампании. Бил е председател на работна група на Американската търговска камара (AmCham) за по-доброто разбиране на регулациите на ЕС (2001-2003) и член на Съвета на Британската търговска камара (2003-2007). От 2007 г. до сега е вицепрезидент на Комисията по public affairs към Съвета на Британските търговски камари в Европа (COBCOE). От 2007 г. работи и в Управителния комитет на Европейската асоциация на агенциите за Public Affairs (EPACA). Андрю е гостуващ преподавател по „Теория и практика на лобирането в ЕС“ в един от най-известните парижки университети – Дофин. Редовно пише и изнася лекции на теми, свързани с public affairs.

Anita--Balaton

Анита Балатон

 

главен изпълнителен директор на PR агенция Café

 

Има богат ценен опит в изграждането на марки, вътрешни комуникации, корпоративна социална отговорност и кризисни комуникации. Член е на Унгарската PR асоциация от 1991 г. През 1997 г. основава Moana PR studio – една от най-големите агенции извън Будапеща, която предоставя комуникационно обслужване предимно на доставчици на обществени услуги. Редовно изнася лекции в университети и на различни конференции.

Danijela-Radinkovic

Даниела Радинкович

 

ръководител външни отношения за Югоизточна Европа, IBM

 

Отговаря за външната комуникационна стратегия и ефективно изпълнение на медийни, аналитични и влиятелни отношения в Югоизточна Европа, регион обхващащ повече от десет държави (България, Хърватия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения и др.). Била е репортер за националния ежедневник в Хърватия. Има 17-годишен опит в комуникациите, завършила е Факултета по политически науки в Университета в Загреб.

Elena_Fadeeva

Елена Фадеева

 

основател и управляващ директор на FleishmanHillard Vanguard

 

Консултант с дългогодишен опит в управление на репутацията, public affairs и международни комуникации. Основава Vanguard PR през 1993 г. в Москва. Заема водещи позиции в няколко неправителствени организации в Русия. Тя е почетен председател на борда на Руската асоциация на комуникационните агенции и ръководител на комуникационния отдел на Руския съюз на индустриалците и предприемачите. Елена е обявена за една от водещите руски ръководители от Асоциацията на управителите в Русия и в. „Комерсант Дейли“ за 2012 г. и 2013 г. Получава награда „Медия Мениджър на годината“ за 2013 г. за приноса си към развитието на индустрията. Елена е доцент във Висшето училище по икономика в Москва, води специална програма във Философския факултет в Московския държавен университет и в Санкт-Петербургския държавен университет.

Enric-Ordeix

Енрик Ордикс

 

Председател на Global Communication Institute Ramon Llull

 

Професор по корпоративни и международни връзки с обществеността. Участва като гост-лектор в различни университети, сред които: Católica de Chile, Viña Del Mar (Чили), Erfurt (Германия), Emerson College (Бостън), Оклахома, Harvard Extension School (Харвард), Zayed University (Абу Даби).

Zehra

Зехра Гюнгьор

 

Основател на STAGE PR

 

Председател на IPRA през 2014 г. Бивш журналист в момента е вицепрезидент на Асоциацията на жените предприемачи в Турция. Лектор и водещ на национални и международни конференции.

Zofia-Bugajna

Зофиа Касдепке

 

Член на Управителния съвет MSLGROUP CEE

 

Комуникационен лидер с 15-годишен опит, предоставя ефективни комуникации за някои от най-големите и най-предизвикателни марки в света, със задълбочени познания за стратегическото и корпоративно консултиране, управление на репутацията, управление на проблеми и кризисни ситуации, комуникационен и разговорен маркетинг. Нейният опит обхваща най-големите агенции в световен мащаб: MSL, Edelman и Havas.

Johanna-McDowell

Йохана Макдауъл

 

управляващ директор на Independent Agency Search and Selection Company, IAS

 

Партньор на SCOPEN Африка. Бивш председател на IPRA през 2012 г. Експерт с огромен опит в областта на маркетинга и рекламата. Като международен консултант, посещава два пъти в годината – Ad Forum Summits, което й помага да води рекламната индустрия в Южна Африка и да се придържа към международните тенденции.

Crenguta-Rosu

Кренгута Росу

 

основател на DC Communication

 

Един от основателите на Румънската PR асоциация и Клуба на румънските PR компании. Член е на УС на Центъра за независима журналистика. Професионалист с над 25 години опит в областта на комуникациите и автор на над 500 статии.

Ksenija-Renko

Ксения Ренко

 

основател и управляващ директор на Jupiter Strategic Communications

 

Комуникационен експерт, работи по европейски проекти в Адриатическия регион, предимно на антикорупционна тематика. Основател, бивш президент и вицепрезидент на Хърватската професионална PR асоциация. Тя е редактор на първия наръчник по PR в Република Хърватска.

Loula_Zaklama

Лула Заклама

 

президент и управляващ директор на агенция Rada Research & Public Relations Co

 

Президент на IPRA за 2006 г. Експерт с 55-годишен опит в комуникационния сектор. Има богат опит в разработването на маркетингови и комуникационни стратегии за мултинационални компании в Египет. През 2006 г. е избрана за една от 50-те водещи арабски бизнес дами в Близкия изток от сп. Forbes (Близкия Изток) и една от 50-те водещи жени предприемачи в света от Star Group. Носител на наградата Atlas за цялостно творчество от Американското дружеството по връзки с обществеността – октомври 2007 г. През 2013 г. получава признание от IAA за принос към комуникационната индустрия повече от 50 години.

Razvan-RESMERITA

Разван Ресмерита

 

старши мениджър комуникации за Югоизточна Европа в Procter & Gamble.

 

Има над 10 години опит в бранд комуникации, връзки с обществеността и връзки с правителството. Понастоящем работи за големи марки като Ariel, Lenor, Fairy, Pampers и Always.

Scott-Gould-1

Скот Гоулд

 

лектор, съветник и автор на „The Shape of Engagement”

 

Подпомогнал на някои от най-известните марки в света при изграждането им на трайни връзки с техните клиенти, служители и общности. Прилага опита си в многото сектори, включително като църковен пастор, телевизионен продуцент, творчески директор, основател на благотворителни организации и преподавател.

Francis-Ingham

Франсис Ингам

 

главен изпълнителен директор на ICCO и генерален директор на Британската асоциация на ПР агенциите – PRCA

 

Той е външен експерт в Американския университет в Ричмънд и председател на Организацията за комуникатори на Британската общност. Получава образованието си в Оксфордския университет, където изучава политиката, философията и икономиката.

Jan-Boman

Ян Боман

 

управляващ директор Boman Communications/PRN

 

Бивш вицепрезидент на Датската асоциация на PR агенциите, член на Управителния съвет на ICCO и е журирал в редица европейски PR конкурси. Специалист с богат опит в областта на комуникациите и public affairs.